Inquiry
Form loading...
Oversikt over HDMI2.1-applikasjon optisk fiberkabel

Nyheter

Oversikt over HDMI2.1-applikasjon optisk fiberkabel

2024-06-22

HDMI-kablene vi produserer har en eneste oppgave innenfor hele det audiovisuelle systemet: å overføre all nødvendig informasjon feilfritt og fullstendig. Jo større båndbredde som kreves og jo lengre avstand, jo høyere krav stilles til kabelen for motstand mot demping og forstyrrelser. For korte avstander kan høykvalitets kobber HDMI-kabler håndtere ultra-høyhastighetsoverføring. For HDMI 2.0-kabler i Cat2-tiden kan lengder på opptil 15 meter bruke passive kabler. I HDMI 2.1 Cat.3-tiden, når lengden overstiger 5 meter, anbefales det imidlertid å legge til strøm for å drive signaloverføring. Rene kobberkabler kan heller ikke møte kravene utover 5 meter, noe som ber om anbefaling om å bruke Active Optical Cables (AOC). Med optiske fibre er overføringen nesten tapsfri og fri for elektromagnetisk interferens. I løpet av de siste tre årene har forsyningskjeden og produksjonsbedriftene for fiberoptisk HDMI utviklet seg raskt, spesielt med store kapitalinvesteringer fra selskaper som Elf og Xinliansheng. For tiden er fiberoptiske HDMI 2.1-kabler mye brukt i scenarier som krever høyoppløselig videoskjermutgang og store ledningsforbindelser, for eksempel hjemmekinosystemer, fjerninformasjonsspredningssystemer, kringkastings-TV-kontrollsystemer, HD-overvåkingssystemer for offentlig sikkerhet, HD-video konferansesystemer, multimediasystemer, medisinske bildesystemer i stor skala, industrielle automasjonssystemer osv. Det anbefales også å velge en fiberoptisk HDMI 2.1-kabel for å forbedre spilloppdateringsfrekvenser og fordypning.

 

Tradisjonelle HDMI-kobberkabler er begrenset av signaldemping og sliter med å møte overføringskravene med høy båndbredde på 18 Gbps. Fordelene med fiberoptiske HDMI-kabler ligger i deres høye overføringsbåndbredde, store kommunikasjonskapasitet, sterke isolasjon og motstand mot elektromagnetisk interferens, slik at du kan oppleve imponerende bilder i 3D- og 4K-spill. For spillere er det ingen grunn til å bekymre seg for båndbreddeproblemer, siden de kan glede seg over jevne og fargerike spillbilder på flere nivåer.

 

  • Kompakt og lett

Fiberoptiske HDMI-kabler bruker fiberoptiske kjerner, mens konvensjonelle HDMI-kabler bruker kobberkjerner. Forskjellen i kjernemateriale resulterer i et tynnere, mykere kabelhus for fiberoptisk HDMI, noe som gjør den ideell for omfattende installasjon og gir overlegen motstand mot bøyning og støt. Med en maksimal ytre diameter på kun 4,8 mm er den også egnet for bruk i trange rom.

 

  • Tapsfri overføring over lange avstander

Fiberoptiske HDMI-kabler kommer med innebygde opto-elektroniske modulbrikker, som muliggjør optisk signaloverføring. Signaldempning over lange avstander er ubetydelig, og oppnår ekte overføring med lavt tap over avstander på opptil 300 meter, noe som sikrer ektheten til 4K-bilder og high-fidelity-lyd. I motsetning til dette mangler konvensjonelle HDMI-kabler vanligvis brikkestandardisering, noe som resulterer i høyere signaltap.

 

  • Immunitet mot ekstern elektromagnetisk interferens

Tradisjonelle HDMI-kabler overfører elektriske signaler gjennom kobberkjerner, noe som gjør dem mottakelige for ekstern elektromagnetisk interferens, noe som fører til tapte bilder i videoer og dårlig signal-til-støy-forhold i lyd. Fiberoptiske HDMI-kabler overfører optiske signaler gjennom fiberoptikk, og gjør dem immune mot ekstern elektromagnetisk interferens, og sikrer tapsfri overføring – et ideelt valg for spillentusiaster og profesjonelle i krevende bransjer.

 

4, 18 Gbps ultra-høyhastighets båndbredde

Tradisjonelle HDMI-kobberkabler sliter med signaldemping, noe som gjør det vanskelig å møte kravene til høybåndbredde på 18 Gbps. Fiberoptiske HDMI-kabler utmerker seg i høy overføringsbåndbredde, stor kommunikasjonskapasitet, sterk isolasjon og motstand mot elektromagnetisk interferens, slik at du kan oppleve imponerende bilder i 3D- og 4K-spill. Spillere trenger ikke bekymre seg for båndbreddeproblemer og kan fordype seg fullstendig i flerlags, jevn og fargerik spillbilde.

1719024648360.jpg